Ingyenes szállítás a december 31-ig leadott rendelésekre!
Első kóstolás után garantáltan megszereted az enyhén sózott pisztáciát. Kellemesen ropogósak, ízük kivételesen finom, a hámozás pedig egyszerre szórakoztató és pihentető élmény. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
GOLDEN Pörkölt sós pisztácia
Az első falat után biztosan megszereted a finoman sós pisztáciát! Egy különleges, Kalleh Ghouchi fajtát kínálunk, amely Jumbo néven is ismert. Az Egyesült Államokból származik, és nagyobb, kerek formájú szemek jellemzik.
A pisztácia hámozása néha szórakoztató és pihentető lehet, de ha nincs kedved hozzá, van egy megoldásunk: a héj nélküli pisztácia, amit azonnal fogyaszthatsz, a héjjal való bajlódás nélkül.
Miért érdemes sós pörkölt pisztáciát fogyasztanod?
Az enyhén sós, intenzív íz, a ropogós állag és a természetesen nyitott héj biztosan meglep majd! Ráadásul garantáltan 48%-os magtartalommal számolhatsz.
Hogyan használhatod a pörkölt pisztáciát?
A lehetőségeknek csak a képzeleted szab határt! A legjobb minőségű pisztáciát egyszerűen elropogtatva vagy finom snackként is élvezheted.
A héj nélküli és aprított pisztáciát azonban sokféleképpen felhasználhatod meleg és hideg ételekben. Szórd például gyümölcssalátára, olasz rizottóra vagy tésztára.
Ha valami édesre vágysz, próbáld ki a gyors snacket szárított sárgabarackkal, mascarponéval és pisztáciával – isteni finom!
Tápláló, sokoldalú és kellemesen édes – a Golden hámozott szeletelt mandula kihagyhatatlan, ha szeretnél egy kis extra lendületet vinni az étrendedbe. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Hámozott szeletelt mandula jellemzői és előnyei
A mandula már az ókor óta fontos szerepet játszik az emberi táplálkozásban, gazdag fehérjetartalmának (közel 20%), rostjainak, kalcium-, cink- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően méltán vívta ki előkelő helyét az egészséges alapanyagok sorában. Jelentős zsírtartalmának több mint fele egyszeresen (34%) és többszörösen (11%) telítetlen zsírsavakból áll, így a mandulát a kiegyensúlyozott étrend egyik kulcsszereplőjévé teheti. Körülbelül 18% szénhidrátot tartalmaz, ezért érdemes aszalt gyümölcsökkel párosítani, hogy harmonikus tápanyag-összetételt kapjunk.
A szeletelt mandula kiválóan gazdagítja a házi müzliket, zabkásákat vagy éppen a sütemények világát – legyen szó tésztáról, töltelékről vagy díszítésről, a végeredmény még ínycsiklandóbb lesz!
Tápláló, sokoldalú és kellemesen édes – a Golden hámozott szeletelt mandula kihagyhatatlan, ha szeretnél egy kis extra lendületet vinni az étrendedbe. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Hámozott szeletelt mandula jellemzői és előnyei
A mandula már az ókor óta fontos szerepet játszik az emberi táplálkozásban, gazdag fehérjetartalmának (közel 20%), rostjainak, kalcium-, cink- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően méltán vívta ki előkelő helyét az egészséges alapanyagok sorában. Jelentős zsírtartalmának több mint fele egyszeresen (34%) és többszörösen (11%) telítetlen zsírsavakból áll, így a mandulát a kiegyensúlyozott étrend egyik kulcsszereplőjévé teheti. Körülbelül 18% szénhidrátot tartalmaz, ezért érdemes aszalt gyümölcsökkel párosítani, hogy harmonikus tápanyag-összetételt kapjunk.
A szeletelt mandula kiválóan gazdagítja a házi müzliket, zabkásákat vagy éppen a sütemények világát – legyen szó tésztáról, töltelékről vagy díszítésről, a végeredmény még ínycsiklandóbb lesz!
Bár a makadámdió hazánkban még kevéssé ismert, igazi ínyencfalatként emlegetik világszerte: lágy, vajas íze és kivételes tápanyag-összetétele kiemeli a diófélék sorából. Ha valaki egyszer megkóstolja, nehéz elképzelni, hogy a konyha vagy az egészséges snackek kínálata többé meglegyen nélküle. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Enyhén édeskés, krémes íz, amely ideális rágcsálnivalóként önmagában, de süteményekbe, desszertekbe vagy akár salátákba is remekül illik. A héja rendkívül kemény, ami a feldolgozást bonyolultabbá teszi, így többek között ez is magyarázza magasabb árát.
A makadámiadió a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik, ráadásul rendkívül magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma. Ezek az ún. „jó zsírok” hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Érdemes azonban mértéket tartani: már 10 szem makadámiadió körülbelül 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz.
Mangán és tiamin (B1-vitamin): mindkettő nélkülözhetetlen az egészséges anyagcseréhez és az energiaszint fenntartásához. E-vitamin és szelén is megtalálható benne, amelyek a sejtek védelmét szolgálják az oxidatív stresszel szemben. A fehérjék építőkövei segítik az izomnövekedést, -regenerációt és támogatják az immunrendszert. Már néhány szem elfogyasztása is gyorsan laktató.
Ideális nassolnivaló diétás vagy tudatos étrend részeként is, feltéve, hogy figyelembe vesszük magas kalória- és zsírtartalmát.
Legtöbben egyszerűen magában szeretik ropogtatni, hogy kiélvezzék a makadámiadió jellegzetes, vajas aromáját. Továbbá a durvára darabolt diószemek kiválóan illenek kekszekbe, aprósüteményekbe vagy muffinokba, illetve sós fogásokba, például salátákhoz, ázsiai rizses ételekhez. Pürésített formában különleges „vajat” vagy mártást is készíthetünk belőle, amely gazdagabb ízt és selymes textúrát ad akár egy egyszerű szósznak is.
Az optimális frissesség és íz megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen érdemes tartani, légmentesen zárt dobozban vagy zacskóban. A diófélék könnyen avasodnak, így felbontás után érdemes minél hamarabb elfogyasztani vagy hűtőben tárolni.
Bár a makadámdió hazánkban még kevéssé ismert, igazi ínyencfalatként emlegetik világszerte: lágy, vajas íze és kivételes tápanyag-összetétele kiemeli a diófélék sorából. Ha valaki egyszer megkóstolja, nehéz elképzelni, hogy a konyha vagy az egészséges snackek kínálata többé meglegyen nélküle.
Enyhén édeskés, krémes íz, amely ideális rágcsálnivalóként önmagában, de süteményekbe, desszertekbe vagy akár salátákba is remekül illik. A héja rendkívül kemény, ami a feldolgozást bonyolultabbá teszi, így többek között ez is magyarázza magasabb árát.
A makadámiadió a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik, ráadásul rendkívül magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma. Ezek az ún. „jó zsírok” hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Érdemes azonban mértéket tartani: már 10 szem makadámiadió körülbelül 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz.
Mangán és tiamin (B1-vitamin): mindkettő nélkülözhetetlen az egészséges anyagcseréhez és az energiaszint fenntartásához. E-vitamin és szelén is megtalálható benne, amelyek a sejtek védelmét szolgálják az oxidatív stresszel szemben. A fehérjék építőkövei segítik az izomnövekedést, -regenerációt és támogatják az immunrendszert. Már néhány szem elfogyasztása is gyorsan laktató.
Ideális nassolnivaló diétás vagy tudatos étrend részeként is, feltéve, hogy figyelembe vesszük magas kalória- és zsírtartalmát.
Legtöbben egyszerűen magában szeretik ropogtatni, hogy kiélvezzék a makadámiadió jellegzetes, vajas aromáját. Továbbá a durvára darabolt diószemek kiválóan illenek kekszekbe, aprósüteményekbe vagy muffinokba, illetve sós fogásokba, például salátákhoz, ázsiai rizses ételekhez. Pürésített formában különleges „vajat” vagy mártást is készíthetünk belőle, amely gazdagabb ízt és selymes textúrát ad akár egy egyszerű szósznak is.
Az optimális frissesség és íz megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen érdemes tartani, légmentesen zárt dobozban vagy zacskóban. A diófélék könnyen avasodnak, így felbontás után érdemes minél hamarabb elfogyasztani vagy hűtőben tárolni.
A Kaliforniából származó Golden mandula MPX világviszonylatban az egyik legkiválóbb és legnépszerűbb mandulafajta. Jellegzetes, "királyi" megjelenését és különleges tulajdonságait világszerte nagy becsben tartják, legyen szó gasztronómiai felhasználásról vagy egészségtudatos táplálkozásról. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Különleges ropogósságuk, édes, „mandulás” ízük miatt kiválóak önmagukban nassolnivalóként is, és nem tartalmaznak semmiféle kesernyés utóízt. Vékony héjuknak köszönhetően könnyen hámozhatók, így további feldolgozás vagy konyhai felhasználás során gyorsan és egyszerűen kezelhetők. A mandula zsírtartalma több mint 50%, amelynek nagy része (kb. 34%) egyszeresen telítetlen zsírsav, míg 11%-a többszörösen telítetlen zsírsav. Ezeknek a zsírsavaknak a megfelelő mennyiségű bevitele hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.
A növényi eredetű élelmiszerek közül az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bír, körülbelül 20%-ban tartalmaz fehérjét. Emiatt a vegetáriánus és vegán étrendek értékes összetevője lehet. Jelentős mennyiségű E-vitamint tartalmaz, amely antioxidáns hatásáról ismert, de magnéziumban, káliumban és kalciumban is gazdag. Ezek együttesen segíthetik a csontok és az izmok egészségét, valamint az energiaszint fenntartását. Magas élelmirost-tartalmának köszönhetően támogathatja az emésztési folyamatokat és a hosszabb teltségérzet kialakulását.
Bármilyen további feldolgozásra kiválóan alkalmas: pirítható, darálható, szeletelhető vagy akár egészben is felhasználható. Édes és sós ételekben egyaránt megállja a helyét, különleges aromája minden fogást feldob.
Használhatjuk egészben, szeletelve vagy őrölve sütemények, torták, kekszek és nyers desszertek készítésekor. A cukrászatban nélkülözhetetlen alapanyaggá vált például marcipán, nugát vagy csokoládépraliné előállításához.
Kiváló feltét müzlikeverékekhez, granolákhoz, zabkásához, és ropogós textúrát kölcsönöz. Turmixokban gazdagabbá és laktatóbbá teszi az italt, emellett kellemes, enyhén édeskés ízvilágot ad. Az őrölt mandula nagyszerűen helyettesítheti a lisztet különféle levesekben és főzelékekben, így krémesebb állagot kölcsönöz az ételeknek. Mártásokhoz adva természetes sűrítőanyagként funkcionál, miközben egészséges zsírokkal és fehérjével is kiegészíti a fogást.
Önmagában, más olajos magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel keverve is kiváló csemege, amely akár útközben vagy munka közben is fogyasztható. Érdemes otthon mindig kéznél tartani egy kisebb adaggal, mivel a szénhidrátok mellett értékes tápanyagokat is biztosít.
Várható kiszállítás: 2-3 nap
A Kaliforniából származó Golden mandula MPX világviszonylatban az egyik legkiválóbb és legnépszerűbb mandulafajta. Jellegzetes, "királyi" megjelenését és különleges tulajdonságait világszerte nagy becsben tartják, legyen szó gasztronómiai felhasználásról vagy egészségtudatos táplálkozásról. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Különleges ropogósságuk, édes, „mandulás” ízük miatt kiválóak önmagukban nassolnivalóként is, és nem tartalmaznak semmiféle kesernyés utóízt. Vékony héjuknak köszönhetően könnyen hámozhatók, így további feldolgozás vagy konyhai felhasználás során gyorsan és egyszerűen kezelhetők. A mandula zsírtartalma több mint 50%, amelynek nagy része (kb. 34%) egyszeresen telítetlen zsírsav, míg 11%-a többszörösen telítetlen zsírsav. Ezeknek a zsírsavaknak a megfelelő mennyiségű bevitele hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.
A növényi eredetű élelmiszerek közül az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bír, körülbelül 20%-ban tartalmaz fehérjét. Emiatt a vegetáriánus és vegán étrendek értékes összetevője lehet. Jelentős mennyiségű E-vitamint tartalmaz, amely antioxidáns hatásáról ismert, de magnéziumban, káliumban és kalciumban is gazdag. Ezek együttesen segíthetik a csontok és az izmok egészségét, valamint az energiaszint fenntartását. Magas élelmirost-tartalmának köszönhetően támogathatja az emésztési folyamatokat és a hosszabb teltségérzet kialakulását.
Bármilyen további feldolgozásra kiválóan alkalmas: pirítható, darálható, szeletelhető vagy akár egészben is felhasználható. Édes és sós ételekben egyaránt megállja a helyét, különleges aromája minden fogást feldob.
Használhatjuk egészben, szeletelve vagy őrölve sütemények, torták, kekszek és nyers desszertek készítésekor. A cukrászatban nélkülözhetetlen alapanyaggá vált például marcipán, nugát vagy csokoládépraliné előállításához.
Kiváló feltét müzlikeverékekhez, granolákhoz, zabkásához, és ropogós textúrát kölcsönöz. Turmixokban gazdagabbá és laktatóbbá teszi az italt, emellett kellemes, enyhén édeskés ízvilágot ad. Az őrölt mandula nagyszerűen helyettesítheti a lisztet különféle levesekben és főzelékekben, így krémesebb állagot kölcsönöz az ételeknek. Mártásokhoz adva természetes sűrítőanyagként funkcionál, miközben egészséges zsírokkal és fehérjével is kiegészíti a fogást.
Önmagában, más olajos magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel keverve is kiváló csemege, amely akár útközben vagy munka közben is fogyasztható. Érdemes otthon mindig kéznél tartani egy kisebb adaggal, mivel a szénhidrátok mellett értékes tápanyagokat is biztosít.
Várható kiszállítás: 2-3 nap
A Golden prémium natúr kesudió igazi “jolly joker” a diófélék világában: kellemesen édeskés ízzel, puha, mégis roppanós textúrával és számos jótékony hatással kápráztatja el a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelőit. Különösen népszerű a WW320-as minőségi besorolás, amely a legkedveltebb és legelterjedtebb kategória a kesudiók között. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.
A Golden prémium natúr kesudió igazi “jolly joker” a diófélék világában: kellemesen édeskés ízzel, puha, mégis roppanós textúrával és számos jótékony hatással kápráztatja el a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelőit. Különösen népszerű a WW320-as minőségi besorolás, amely a legkedveltebb és legelterjedtebb kategória a kesudiók között. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát.