Ingyenes szállítás a december 31-ig leadott rendelésekre!
Tápláló, sokoldalú és kellemesen édes – a Golden hámozott szeletelt mandula kihagyhatatlan, ha szeretnél egy kis extra lendületet vinni az étrendedbe. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Hámozott szeletelt mandula jellemzői és előnyei
A mandula már az ókor óta fontos szerepet játszik az emberi táplálkozásban, gazdag fehérjetartalmának (közel 20%), rostjainak, kalcium-, cink- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően méltán vívta ki előkelő helyét az egészséges alapanyagok sorában. Jelentős zsírtartalmának több mint fele egyszeresen (34%) és többszörösen (11%) telítetlen zsírsavakból áll, így a mandulát a kiegyensúlyozott étrend egyik kulcsszereplőjévé teheti. Körülbelül 18% szénhidrátot tartalmaz, ezért érdemes aszalt gyümölcsökkel párosítani, hogy harmonikus tápanyag-összetételt kapjunk.
A szeletelt mandula kiválóan gazdagítja a házi müzliket, zabkásákat vagy éppen a sütemények világát – legyen szó tésztáról, töltelékről vagy díszítésről, a végeredmény még ínycsiklandóbb lesz!
Bár a makadámdió hazánkban még kevéssé ismert, igazi ínyencfalatként emlegetik világszerte: lágy, vajas íze és kivételes tápanyag-összetétele kiemeli a diófélék sorából. Ha valaki egyszer megkóstolja, nehéz elképzelni, hogy a konyha vagy az egészséges snackek kínálata többé meglegyen nélküle. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Enyhén édeskés, krémes íz, amely ideális rágcsálnivalóként önmagában, de süteményekbe, desszertekbe vagy akár salátákba is remekül illik. A héja rendkívül kemény, ami a feldolgozást bonyolultabbá teszi, így többek között ez is magyarázza magasabb árát.
A makadámiadió a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik, ráadásul rendkívül magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma. Ezek az ún. „jó zsírok” hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Érdemes azonban mértéket tartani: már 10 szem makadámiadió körülbelül 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz.
Mangán és tiamin (B1-vitamin): mindkettő nélkülözhetetlen az egészséges anyagcseréhez és az energiaszint fenntartásához. E-vitamin és szelén is megtalálható benne, amelyek a sejtek védelmét szolgálják az oxidatív stresszel szemben. A fehérjék építőkövei segítik az izomnövekedést, -regenerációt és támogatják az immunrendszert. Már néhány szem elfogyasztása is gyorsan laktató.
Ideális nassolnivaló diétás vagy tudatos étrend részeként is, feltéve, hogy figyelembe vesszük magas kalória- és zsírtartalmát.
Legtöbben egyszerűen magában szeretik ropogtatni, hogy kiélvezzék a makadámiadió jellegzetes, vajas aromáját. Továbbá a durvára darabolt diószemek kiválóan illenek kekszekbe, aprósüteményekbe vagy muffinokba, illetve sós fogásokba, például salátákhoz, ázsiai rizses ételekhez. Pürésített formában különleges „vajat” vagy mártást is készíthetünk belőle, amely gazdagabb ízt és selymes textúrát ad akár egy egyszerű szósznak is.
Az optimális frissesség és íz megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen érdemes tartani, légmentesen zárt dobozban vagy zacskóban. A diófélék könnyen avasodnak, így felbontás után érdemes minél hamarabb elfogyasztani vagy hűtőben tárolni.
Bár a makadámdió hazánkban még kevéssé ismert, igazi ínyencfalatként emlegetik világszerte: lágy, vajas íze és kivételes tápanyag-összetétele kiemeli a diófélék sorából. Ha valaki egyszer megkóstolja, nehéz elképzelni, hogy a konyha vagy az egészséges snackek kínálata többé meglegyen nélküle.
Enyhén édeskés, krémes íz, amely ideális rágcsálnivalóként önmagában, de süteményekbe, desszertekbe vagy akár salátákba is remekül illik. A héja rendkívül kemény, ami a feldolgozást bonyolultabbá teszi, így többek között ez is magyarázza magasabb árát.
A makadámiadió a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik, ráadásul rendkívül magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma. Ezek az ún. „jó zsírok” hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Érdemes azonban mértéket tartani: már 10 szem makadámiadió körülbelül 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz.
Mangán és tiamin (B1-vitamin): mindkettő nélkülözhetetlen az egészséges anyagcseréhez és az energiaszint fenntartásához. E-vitamin és szelén is megtalálható benne, amelyek a sejtek védelmét szolgálják az oxidatív stresszel szemben. A fehérjék építőkövei segítik az izomnövekedést, -regenerációt és támogatják az immunrendszert. Már néhány szem elfogyasztása is gyorsan laktató.
Ideális nassolnivaló diétás vagy tudatos étrend részeként is, feltéve, hogy figyelembe vesszük magas kalória- és zsírtartalmát.
Legtöbben egyszerűen magában szeretik ropogtatni, hogy kiélvezzék a makadámiadió jellegzetes, vajas aromáját. Továbbá a durvára darabolt diószemek kiválóan illenek kekszekbe, aprósüteményekbe vagy muffinokba, illetve sós fogásokba, például salátákhoz, ázsiai rizses ételekhez. Pürésített formában különleges „vajat” vagy mártást is készíthetünk belőle, amely gazdagabb ízt és selymes textúrát ad akár egy egyszerű szósznak is.
Az optimális frissesség és íz megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen érdemes tartani, légmentesen zárt dobozban vagy zacskóban. A diófélék könnyen avasodnak, így felbontás után érdemes minél hamarabb elfogyasztani vagy hűtőben tárolni.
Ha a diós ízek kedvelője vagy, de valami édesebb és selymesebb finomságra vágysz, a Golden pekándió egyszerűen kihagyhatatlan. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A pekándió megjelenésében hasonlít a dióra, de hosszúkásabb, puhább és édesebb ízű. Héja sima, színe a sárga, barna és narancs árnyalataitól függően változhat, míg belül igazán ínycsiklandó, zsenge magot találunk. Mint a legtöbb dióféle, a pekándió is magas zsírtartalmú, ám javarészt egészséges zsiradékot tartalmaz, és fehérjetartalma akár a 10%-ot is elérheti. Emellett bőséges forrása az A-provitaminnak, többféle B-vitaminnak, káliumnak, kalciumnak, vasnak és foszfornak. Mindössze öt szem pekándióval a napi ajánlott cinkbevitel egyhatodát is fedezhetjük.
A pekándió remekül illik különféle süteményekbe, péksüteményekbe, kalácsokba és kenyerekbe, de önmagában fogyasztva, vagy az olaját salátákhoz, köretekhez öntetként használva is népszerű. Az amerikai konyha ikonikus desszertje, a pekándiós pite igazi nemzeti finomság, amely a pekándió édeskés ízvilágát emeli ki.
Ha a diós ízek kedvelője vagy, de valami édesebb és selymesebb finomságra vágysz, a Golden pekándió egyszerűen kihagyhatatlan. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A pekándió megjelenésében hasonlít a dióra, de hosszúkásabb, puhább és édesebb ízű. Héja sima, színe a sárga, barna és narancs árnyalataitól függően változhat, míg belül igazán ínycsiklandó, zsenge magot találunk. Mint a legtöbb dióféle, a pekándió is magas zsírtartalmú, ám javarészt egészséges zsiradékot tartalmaz, és fehérjetartalma akár a 10%-ot is elérheti. Emellett bőséges forrása az A-provitaminnak, többféle B-vitaminnak, káliumnak, kalciumnak, vasnak és foszfornak. Mindössze öt szem pekándióval a napi ajánlott cinkbevitel egyhatodát is fedezhetjük.
A pekándió remekül illik különféle süteményekbe, péksüteményekbe, kalácsokba és kenyerekbe, de önmagában fogyasztva, vagy az olaját salátákhoz, köretekhez öntetként használva is népszerű. Az amerikai konyha ikonikus desszertje, a pekándiós pite igazi nemzeti finomság, amely a pekándió édeskés ízvilágát emeli ki.
Első kóstolás után garantáltan megszereted az enyhén sózott pisztáciát. Kellemesen ropogósak, ízük kivételesen finom, a hámozás pedig egyszerre szórakoztató és pihentető élmény. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
GOLDEN Pörkölt sós pisztácia
Az első falat után biztosan megszereted a finoman sós pisztáciát! Egy különleges, Kalleh Ghouchi fajtát kínálunk, amely Jumbo néven is ismert. Az Egyesült Államokból származik, és nagyobb, kerek formájú szemek jellemzik.
A pisztácia hámozása néha szórakoztató és pihentető lehet, de ha nincs kedved hozzá, van egy megoldásunk: a héj nélküli pisztácia, amit azonnal fogyaszthatsz, a héjjal való bajlódás nélkül.
Miért érdemes sós pörkölt pisztáciát fogyasztanod?
Az enyhén sós, intenzív íz, a ropogós állag és a természetesen nyitott héj biztosan meglep majd! Ráadásul garantáltan 48%-os magtartalommal számolhatsz.
Hogyan használhatod a pörkölt pisztáciát?
A lehetőségeknek csak a képzeleted szab határt! A legjobb minőségű pisztáciát egyszerűen elropogtatva vagy finom snackként is élvezheted.
A héj nélküli és aprított pisztáciát azonban sokféleképpen felhasználhatod meleg és hideg ételekben. Szórd például gyümölcssalátára, olasz rizottóra vagy tésztára.
Ha valami édesre vágysz, próbáld ki a gyors snacket szárított sárgabarackkal, mascarponéval és pisztáciával – isteni finom!
Első kóstolás után garantáltan megszereted az enyhén sózott pisztáciát. Kellemesen ropogósak, ízük kivételesen finom, a hámozás pedig egyszerre szórakoztató és pihentető élmény. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
GOLDEN Pörkölt sós pisztácia
Az első falat után biztosan megszereted a finoman sós pisztáciát! Egy különleges, Kalleh Ghouchi fajtát kínálunk, amely Jumbo néven is ismert. Az Egyesült Államokból származik, és nagyobb, kerek formájú szemek jellemzik.
A pisztácia hámozása néha szórakoztató és pihentető lehet, de ha nincs kedved hozzá, van egy megoldásunk: a héj nélküli pisztácia, amit azonnal fogyaszthatsz, a héjjal való bajlódás nélkül.
Miért érdemes sós pörkölt pisztáciát fogyasztanod?
Az enyhén sós, intenzív íz, a ropogós állag és a természetesen nyitott héj biztosan meglep majd! Ráadásul garantáltan 48%-os magtartalommal számolhatsz.
Hogyan használhatod a pörkölt pisztáciát?
A lehetőségeknek csak a képzeleted szab határt! A legjobb minőségű pisztáciát egyszerűen elropogtatva vagy finom snackként is élvezheted.
A héj nélküli és aprított pisztáciát azonban sokféleképpen felhasználhatod meleg és hideg ételekben. Szórd például gyümölcssalátára, olasz rizottóra vagy tésztára.
Ha valami édesre vágysz, próbáld ki a gyors snacket szárított sárgabarackkal, mascarponéval és pisztáciával – isteni finom!
A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.
A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát.