A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.