Ingyenes szállítás a december 31-ig leadott rendelésekre!
Ha egy igazán sokoldalú, tápláló és ízletes csemegét keresel, a Golden prémium feles diója garantáltan beilleszthető a mindennapokba. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Bár itthon is régóta termesztjük, a dió őshazája valójában Irán. A sokoldalú dió tele van értékes tápanyagokkal: egészséges zsírok, rostok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok gondoskodnak arról, hogy a dió rendszeres fogyasztása igazán értékes része legyen az étrendnek. Kiemelkedő antioxidánsforrás, magas E-vitamin-, melatonin- és polifenoltartalma segít megvédeni sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. Emellett az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően a dió jótékony hatással lehet az agyműködésre, míg a polifenolok, az ALA omega-3, a magnézium és az arginin tökéletesen kiegészítik az egészségtudatos életmódot. Alacsony szénhidráttartalma a cukorbetegeknek, míg magas fehérje- és egészséges zsír-tartalma a sportolóknak is kedvez.
A diót előszeretettel használják mind a mediterrán, mind a hazai konyhában. Dobjuk fel vele a salátákat vagy a turmixokat, fogyasszuk önmagában, esetleg aszalt almával és aszalt szilvával keverve, ha egészséges, ízletes nassolnivalóra vágyunk. Karácsonykor egyszerűen nélkülözhetetlen a sütemények és édességek készítésénél, de egész évben remekül kihasználhatjuk sokoldalúságát!
A blansírozott, azaz héj nélküli Golden blans mandula egy speciális eljárás eredményeként nyeri el jellegzetes, hófehér színét és selymes textúráját. A folyamat során a mandulát rövid időre forró vízbe mártják, majd eltávolítják a vékony héját. Ennek köszönhetően a blans mandula nemcsak különleges megjelenésű, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg.
A héj eltávolítása után a mandula belső, fehér része válik láthatóvá, így a blansírozott mandula egyenletes, világos színű. Selymesebb, puhább textúrát nyer, ezért sok receptnél kifejezetten előnyös lehet, például krémes állag vagy egységes szín elérésekor.
Hasonlóan a többi mandulaváltozathoz, a blansírozott mandula is magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ezek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. A blansírozott mandula is körülbelül 20%-ban fehérjéből áll, így növényi fehérjeforrásként kiemelt szerepet tölthet be vegetáriánus vagy vegán étrendekben.
Jelentős mennyiségű E-vitamint, magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz, ezzel támogatva az immunrendszert, az idegrendszert és a csontok egészségét. Bár a héj eltávolításával a rosttartalom egy része csökken, a blansírozott mandula még így is tartalmaz élelmi rostokat, amelyek segítik az emésztést és elősegítik a hosszabb teltségérzet kialakulását.
A héj eltávolítása enyhébb, édeskésebb ízélményt biztosít, ami sokféle ételben jól érvényesül. Kiválóan harmonizál édes és sós fogásokkal egyaránt. A blansírozásnak köszönhetően már nem szükséges a mandula héjának kézi eltávolítása, így időt takaríthatunk meg a konyhában. Egyszerűen darálható, aprítható vagy akár egészben is felhasználható, attól függően, mire van szükségünk.
A selymes, hófehér mandulák ideálisak sütemények, torták, bonbonok vagy különféle krémek díszítésére. Marcipán, nugát vagy más mandulaalapú krémek készítésekor a blansírozott szemek könnyen felhasználhatók, és egységes színt biztosítanak. A blansírozott mandula finomra darálva kiválóan alkalmas levesek, mártások vagy főzelékek sűrítésére, selymesebb állagot kölcsönözve az ételnek. Megmarad a mandulás aroma, ám a héj textúrája nem zavarja a krémességet.
Egészben vagy aprítva ropogós kiegészítést nyújt salátákhoz, zöldséges ételekhez vagy rizottókhoz. Tökéletes húspótlóként is megállja a helyét, például zöldségek töltelékeként. Natúr formában vagy enyhén pirítva önmagában is kitűnő snack. Gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel, más magvakkal vagy csokoládéval keverve ízletes ropogtatnivaló készíthető.
A blansírozott, azaz héj nélküli Golden blans mandula egy speciális eljárás eredményeként nyeri el jellegzetes, hófehér színét és selymes textúráját. A folyamat során a mandulát rövid időre forró vízbe mártják, majd eltávolítják a vékony héját. Ennek köszönhetően a blans mandula nemcsak különleges megjelenésű, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg.
A héj eltávolítása után a mandula belső, fehér része válik láthatóvá, így a blansírozott mandula egyenletes, világos színű. Selymesebb, puhább textúrát nyer, ezért sok receptnél kifejezetten előnyös lehet, például krémes állag vagy egységes szín elérésekor.
Hasonlóan a többi mandulaváltozathoz, a blansírozott mandula is magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ezek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. A blansírozott mandula is körülbelül 20%-ban fehérjéből áll, így növényi fehérjeforrásként kiemelt szerepet tölthet be vegetáriánus vagy vegán étrendekben.
Jelentős mennyiségű E-vitamint, magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz, ezzel támogatva az immunrendszert, az idegrendszert és a csontok egészségét. Bár a héj eltávolításával a rosttartalom egy része csökken, a blansírozott mandula még így is tartalmaz élelmi rostokat, amelyek segítik az emésztést és elősegítik a hosszabb teltségérzet kialakulását.
A héj eltávolítása enyhébb, édeskésebb ízélményt biztosít, ami sokféle ételben jól érvényesül. Kiválóan harmonizál édes és sós fogásokkal egyaránt. A blansírozásnak köszönhetően már nem szükséges a mandula héjának kézi eltávolítása, így időt takaríthatunk meg a konyhában. Egyszerűen darálható, aprítható vagy akár egészben is felhasználható, attól függően, mire van szükségünk.
A selymes, hófehér mandulák ideálisak sütemények, torták, bonbonok vagy különféle krémek díszítésére. Marcipán, nugát vagy más mandulaalapú krémek készítésekor a blansírozott szemek könnyen felhasználhatók, és egységes színt biztosítanak. A blansírozott mandula finomra darálva kiválóan alkalmas levesek, mártások vagy főzelékek sűrítésére, selymesebb állagot kölcsönözve az ételnek. Megmarad a mandulás aroma, ám a héj textúrája nem zavarja a krémességet.
Egészben vagy aprítva ropogós kiegészítést nyújt salátákhoz, zöldséges ételekhez vagy rizottókhoz. Tökéletes húspótlóként is megállja a helyét, például zöldségek töltelékeként. Natúr formában vagy enyhén pirítva önmagában is kitűnő snack. Gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel, más magvakkal vagy csokoládéval keverve ízletes ropogtatnivaló készíthető.
A pisztácia a Közel-Kelet kedvelt csemegéje, amelyet ma már világszerte fogyasztanak. Különleges, enyhén édeskés íze és ropogós állaga miatt számtalan ételben, de akár önmagában is remekül megállja a helyét. Az egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül sokoldalú és rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges táplálkozáshoz.
Mivel ez a pisztácia már hámozott formában rendelhető, nem kell a héj eltávolításával bajlódni. Ez ideális lehet gyorsan elkészíthető ételekhez, illetve amikor nassolnánk valamit. Egyedi, jellegzetes aromája szinte bármilyen fogásnak kiváló kiegészítője lehet. A hámozott pisztácia rendkívül gazdag rostokban és hozzájárul az egészséges emésztéshez és a hosszabb teltségérzethez, ezért fogyókúrás étrendekbe is könnyen beilleszthető. Omega-9 telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek jótékony hatással lehetnek a szív- és érrendszerre. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag magas A-provitamin-, B1-, B2-, B3- és E-vitamin-tartalom jellemzi, továbbá megtalálható benne a magnézium, a cink, a réz, a vas és a szelén is.
Ezek együttesen támogathatják az immunrendszert, a sejtvédelmet és a megfelelő anyagcserét. Fitoszterolokban is gazdag, ezek a növényi vegyületek hozzájárulhatnak a kedvező koleszterinszint fenntartásához.
Puha, finom állaga miatt könnyen emészthető, és gyorsan energiát biztosít, miközben teltségérzetet kelt. Jó társ a gyümölcsökhöz. A pisztáciában található vas és réz a C-vitaminnal együtt még jobban felszívódik, ezért érdemes gyümölcsökkel együtt fogyasztani.
Szórd hámozott pisztáciát salátákra, tésztákra vagy rizottóra, hogy ropogós textúrát és különleges ízt adj az ételnek. Sütik, torták, krémek vagy fagylaltok díszítésére és ízesítésére is kiváló, így még látványosabbá és ízletesebbé teheted a desszerteket. Mindemellett gyors és tápláló alternatíva lehet, ha például gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel vagy más magvakkal keverve fogyasztjuk. Aprítva, olívaolajjal és friss fűszernövényekkel pürésítve egyedi mártás vagy szendvicskrém is készíthető belőle.
Várható kiszállítás: 2-3 nap
Várható kiszállítás: 2-3 nap
A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.
A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát.