Ingyenes szállítás a december 31-ig leadott rendelésekre!
Ha egy igazán sokoldalú, tápláló és ízletes csemegét keresel, a Golden prémium feles diója garantáltan beilleszthető a mindennapokba. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Bár itthon is régóta termesztjük, a dió őshazája valójában Irán. A sokoldalú dió tele van értékes tápanyagokkal: egészséges zsírok, rostok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok gondoskodnak arról, hogy a dió rendszeres fogyasztása igazán értékes része legyen az étrendnek. Kiemelkedő antioxidánsforrás, magas E-vitamin-, melatonin- és polifenoltartalma segít megvédeni sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. Emellett az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően a dió jótékony hatással lehet az agyműködésre, míg a polifenolok, az ALA omega-3, a magnézium és az arginin tökéletesen kiegészítik az egészségtudatos életmódot. Alacsony szénhidráttartalma a cukorbetegeknek, míg magas fehérje- és egészséges zsír-tartalma a sportolóknak is kedvez.
A diót előszeretettel használják mind a mediterrán, mind a hazai konyhában. Dobjuk fel vele a salátákat vagy a turmixokat, fogyasszuk önmagában, esetleg aszalt almával és aszalt szilvával keverve, ha egészséges, ízletes nassolnivalóra vágyunk. Karácsonykor egyszerűen nélkülözhetetlen a sütemények és édességek készítésénél, de egész évben remekül kihasználhatjuk sokoldalúságát!
A blansírozott, azaz héj nélküli Golden blans mandula egy speciális eljárás eredményeként nyeri el jellegzetes, hófehér színét és selymes textúráját. A folyamat során a mandulát rövid időre forró vízbe mártják, majd eltávolítják a vékony héját. Ennek köszönhetően a blans mandula nemcsak különleges megjelenésű, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg.
A héj eltávolítása után a mandula belső, fehér része válik láthatóvá, így a blansírozott mandula egyenletes, világos színű. Selymesebb, puhább textúrát nyer, ezért sok receptnél kifejezetten előnyös lehet, például krémes állag vagy egységes szín elérésekor.
Hasonlóan a többi mandulaváltozathoz, a blansírozott mandula is magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ezek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. A blansírozott mandula is körülbelül 20%-ban fehérjéből áll, így növényi fehérjeforrásként kiemelt szerepet tölthet be vegetáriánus vagy vegán étrendekben.
Jelentős mennyiségű E-vitamint, magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz, ezzel támogatva az immunrendszert, az idegrendszert és a csontok egészségét. Bár a héj eltávolításával a rosttartalom egy része csökken, a blansírozott mandula még így is tartalmaz élelmi rostokat, amelyek segítik az emésztést és elősegítik a hosszabb teltségérzet kialakulását.
A héj eltávolítása enyhébb, édeskésebb ízélményt biztosít, ami sokféle ételben jól érvényesül. Kiválóan harmonizál édes és sós fogásokkal egyaránt. A blansírozásnak köszönhetően már nem szükséges a mandula héjának kézi eltávolítása, így időt takaríthatunk meg a konyhában. Egyszerűen darálható, aprítható vagy akár egészben is felhasználható, attól függően, mire van szükségünk.
A selymes, hófehér mandulák ideálisak sütemények, torták, bonbonok vagy különféle krémek díszítésére. Marcipán, nugát vagy más mandulaalapú krémek készítésekor a blansírozott szemek könnyen felhasználhatók, és egységes színt biztosítanak. A blansírozott mandula finomra darálva kiválóan alkalmas levesek, mártások vagy főzelékek sűrítésére, selymesebb állagot kölcsönözve az ételnek. Megmarad a mandulás aroma, ám a héj textúrája nem zavarja a krémességet.
Egészben vagy aprítva ropogós kiegészítést nyújt salátákhoz, zöldséges ételekhez vagy rizottókhoz. Tökéletes húspótlóként is megállja a helyét, például zöldségek töltelékeként. Natúr formában vagy enyhén pirítva önmagában is kitűnő snack. Gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel, más magvakkal vagy csokoládéval keverve ízletes ropogtatnivaló készíthető.
A blansírozott, azaz héj nélküli Golden blans mandula egy speciális eljárás eredményeként nyeri el jellegzetes, hófehér színét és selymes textúráját. A folyamat során a mandulát rövid időre forró vízbe mártják, majd eltávolítják a vékony héját. Ennek köszönhetően a blans mandula nemcsak különleges megjelenésű, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg.
A héj eltávolítása után a mandula belső, fehér része válik láthatóvá, így a blansírozott mandula egyenletes, világos színű. Selymesebb, puhább textúrát nyer, ezért sok receptnél kifejezetten előnyös lehet, például krémes állag vagy egységes szín elérésekor.
Hasonlóan a többi mandulaváltozathoz, a blansírozott mandula is magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ezek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. A blansírozott mandula is körülbelül 20%-ban fehérjéből áll, így növényi fehérjeforrásként kiemelt szerepet tölthet be vegetáriánus vagy vegán étrendekben.
Jelentős mennyiségű E-vitamint, magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz, ezzel támogatva az immunrendszert, az idegrendszert és a csontok egészségét. Bár a héj eltávolításával a rosttartalom egy része csökken, a blansírozott mandula még így is tartalmaz élelmi rostokat, amelyek segítik az emésztést és elősegítik a hosszabb teltségérzet kialakulását.
A héj eltávolítása enyhébb, édeskésebb ízélményt biztosít, ami sokféle ételben jól érvényesül. Kiválóan harmonizál édes és sós fogásokkal egyaránt. A blansírozásnak köszönhetően már nem szükséges a mandula héjának kézi eltávolítása, így időt takaríthatunk meg a konyhában. Egyszerűen darálható, aprítható vagy akár egészben is felhasználható, attól függően, mire van szükségünk.
A selymes, hófehér mandulák ideálisak sütemények, torták, bonbonok vagy különféle krémek díszítésére. Marcipán, nugát vagy más mandulaalapú krémek készítésekor a blansírozott szemek könnyen felhasználhatók, és egységes színt biztosítanak. A blansírozott mandula finomra darálva kiválóan alkalmas levesek, mártások vagy főzelékek sűrítésére, selymesebb állagot kölcsönözve az ételnek. Megmarad a mandulás aroma, ám a héj textúrája nem zavarja a krémességet.
Egészben vagy aprítva ropogós kiegészítést nyújt salátákhoz, zöldséges ételekhez vagy rizottókhoz. Tökéletes húspótlóként is megállja a helyét, például zöldségek töltelékeként. Natúr formában vagy enyhén pirítva önmagában is kitűnő snack. Gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel, más magvakkal vagy csokoládéval keverve ízletes ropogtatnivaló készíthető.
Bár a makadámdió hazánkban még kevéssé ismert, igazi ínyencfalatként emlegetik világszerte: lágy, vajas íze és kivételes tápanyag-összetétele kiemeli a diófélék sorából. Ha valaki egyszer megkóstolja, nehéz elképzelni, hogy a konyha vagy az egészséges snackek kínálata többé meglegyen nélküle. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Enyhén édeskés, krémes íz, amely ideális rágcsálnivalóként önmagában, de süteményekbe, desszertekbe vagy akár salátákba is remekül illik. A héja rendkívül kemény, ami a feldolgozást bonyolultabbá teszi, így többek között ez is magyarázza magasabb árát.
A makadámiadió a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik, ráadásul rendkívül magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma. Ezek az ún. „jó zsírok” hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Érdemes azonban mértéket tartani: már 10 szem makadámiadió körülbelül 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz.
Mangán és tiamin (B1-vitamin): mindkettő nélkülözhetetlen az egészséges anyagcseréhez és az energiaszint fenntartásához. E-vitamin és szelén is megtalálható benne, amelyek a sejtek védelmét szolgálják az oxidatív stresszel szemben. A fehérjék építőkövei segítik az izomnövekedést, -regenerációt és támogatják az immunrendszert. Már néhány szem elfogyasztása is gyorsan laktató.
Ideális nassolnivaló diétás vagy tudatos étrend részeként is, feltéve, hogy figyelembe vesszük magas kalória- és zsírtartalmát.
Legtöbben egyszerűen magában szeretik ropogtatni, hogy kiélvezzék a makadámiadió jellegzetes, vajas aromáját. Továbbá a durvára darabolt diószemek kiválóan illenek kekszekbe, aprósüteményekbe vagy muffinokba, illetve sós fogásokba, például salátákhoz, ázsiai rizses ételekhez. Pürésített formában különleges „vajat” vagy mártást is készíthetünk belőle, amely gazdagabb ízt és selymes textúrát ad akár egy egyszerű szósznak is.
Az optimális frissesség és íz megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen érdemes tartani, légmentesen zárt dobozban vagy zacskóban. A diófélék könnyen avasodnak, így felbontás után érdemes minél hamarabb elfogyasztani vagy hűtőben tárolni.
Bár a makadámdió hazánkban még kevéssé ismert, igazi ínyencfalatként emlegetik világszerte: lágy, vajas íze és kivételes tápanyag-összetétele kiemeli a diófélék sorából. Ha valaki egyszer megkóstolja, nehéz elképzelni, hogy a konyha vagy az egészséges snackek kínálata többé meglegyen nélküle.
Enyhén édeskés, krémes íz, amely ideális rágcsálnivalóként önmagában, de süteményekbe, desszertekbe vagy akár salátákba is remekül illik. A héja rendkívül kemény, ami a feldolgozást bonyolultabbá teszi, így többek között ez is magyarázza magasabb árát.
A makadámiadió a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik, ráadásul rendkívül magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma. Ezek az ún. „jó zsírok” hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Érdemes azonban mértéket tartani: már 10 szem makadámiadió körülbelül 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz.
Mangán és tiamin (B1-vitamin): mindkettő nélkülözhetetlen az egészséges anyagcseréhez és az energiaszint fenntartásához. E-vitamin és szelén is megtalálható benne, amelyek a sejtek védelmét szolgálják az oxidatív stresszel szemben. A fehérjék építőkövei segítik az izomnövekedést, -regenerációt és támogatják az immunrendszert. Már néhány szem elfogyasztása is gyorsan laktató.
Ideális nassolnivaló diétás vagy tudatos étrend részeként is, feltéve, hogy figyelembe vesszük magas kalória- és zsírtartalmát.
Legtöbben egyszerűen magában szeretik ropogtatni, hogy kiélvezzék a makadámiadió jellegzetes, vajas aromáját. Továbbá a durvára darabolt diószemek kiválóan illenek kekszekbe, aprósüteményekbe vagy muffinokba, illetve sós fogásokba, például salátákhoz, ázsiai rizses ételekhez. Pürésített formában különleges „vajat” vagy mártást is készíthetünk belőle, amely gazdagabb ízt és selymes textúrát ad akár egy egyszerű szósznak is.
Az optimális frissesség és íz megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen érdemes tartani, légmentesen zárt dobozban vagy zacskóban. A diófélék könnyen avasodnak, így felbontás után érdemes minél hamarabb elfogyasztani vagy hűtőben tárolni.
A Golden prémium natúr kesudió igazi “jolly joker” a diófélék világában: kellemesen édeskés ízzel, puha, mégis roppanós textúrával és számos jótékony hatással kápráztatja el a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelőit. Különösen népszerű a WW320-as minőségi besorolás, amely a legkedveltebb és legelterjedtebb kategória a kesudiók között. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.
A Golden prémium natúr kesudió igazi “jolly joker” a diófélék világában: kellemesen édeskés ízzel, puha, mégis roppanós textúrával és számos jótékony hatással kápráztatja el a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelőit. Különösen népszerű a WW320-as minőségi besorolás, amely a legkedveltebb és legelterjedtebb kategória a kesudiók között. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát.