Ingyenes szállítás a december 31-ig leadott rendelésekre!
Tápláló, sokoldalú és kellemesen édes – a Golden hámozott szeletelt mandula kihagyhatatlan, ha szeretnél egy kis extra lendületet vinni az étrendedbe. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Hámozott szeletelt mandula jellemzői és előnyei
A mandula már az ókor óta fontos szerepet játszik az emberi táplálkozásban, gazdag fehérjetartalmának (közel 20%), rostjainak, kalcium-, cink- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően méltán vívta ki előkelő helyét az egészséges alapanyagok sorában. Jelentős zsírtartalmának több mint fele egyszeresen (34%) és többszörösen (11%) telítetlen zsírsavakból áll, így a mandulát a kiegyensúlyozott étrend egyik kulcsszereplőjévé teheti. Körülbelül 18% szénhidrátot tartalmaz, ezért érdemes aszalt gyümölcsökkel párosítani, hogy harmonikus tápanyag-összetételt kapjunk.
A szeletelt mandula kiválóan gazdagítja a házi müzliket, zabkásákat vagy éppen a sütemények világát – legyen szó tésztáról, töltelékről vagy díszítésről, a végeredmény még ínycsiklandóbb lesz!
Tápláló, sokoldalú és kellemesen édes – a Golden hámozott szeletelt mandula kihagyhatatlan, ha szeretnél egy kis extra lendületet vinni az étrendedbe. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Hámozott szeletelt mandula jellemzői és előnyei
A mandula már az ókor óta fontos szerepet játszik az emberi táplálkozásban, gazdag fehérjetartalmának (közel 20%), rostjainak, kalcium-, cink- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően méltán vívta ki előkelő helyét az egészséges alapanyagok sorában. Jelentős zsírtartalmának több mint fele egyszeresen (34%) és többszörösen (11%) telítetlen zsírsavakból áll, így a mandulát a kiegyensúlyozott étrend egyik kulcsszereplőjévé teheti. Körülbelül 18% szénhidrátot tartalmaz, ezért érdemes aszalt gyümölcsökkel párosítani, hogy harmonikus tápanyag-összetételt kapjunk.
A szeletelt mandula kiválóan gazdagítja a házi müzliket, zabkásákat vagy éppen a sütemények világát – legyen szó tésztáról, töltelékről vagy díszítésről, a végeredmény még ínycsiklandóbb lesz!
Ha a diós ízek kedvelője vagy, de valami édesebb és selymesebb finomságra vágysz, a Golden pekándió egyszerűen kihagyhatatlan. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A pekándió megjelenésében hasonlít a dióra, de hosszúkásabb, puhább és édesebb ízű. Héja sima, színe a sárga, barna és narancs árnyalataitól függően változhat, míg belül igazán ínycsiklandó, zsenge magot találunk. Mint a legtöbb dióféle, a pekándió is magas zsírtartalmú, ám javarészt egészséges zsiradékot tartalmaz, és fehérjetartalma akár a 10%-ot is elérheti. Emellett bőséges forrása az A-provitaminnak, többféle B-vitaminnak, káliumnak, kalciumnak, vasnak és foszfornak. Mindössze öt szem pekándióval a napi ajánlott cinkbevitel egyhatodát is fedezhetjük.
A pekándió remekül illik különféle süteményekbe, péksüteményekbe, kalácsokba és kenyerekbe, de önmagában fogyasztva, vagy az olaját salátákhoz, köretekhez öntetként használva is népszerű. Az amerikai konyha ikonikus desszertje, a pekándiós pite igazi nemzeti finomság, amely a pekándió édeskés ízvilágát emeli ki.
Ha a diós ízek kedvelője vagy, de valami édesebb és selymesebb finomságra vágysz, a Golden pekándió egyszerűen kihagyhatatlan. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A pekándió megjelenésében hasonlít a dióra, de hosszúkásabb, puhább és édesebb ízű. Héja sima, színe a sárga, barna és narancs árnyalataitól függően változhat, míg belül igazán ínycsiklandó, zsenge magot találunk. Mint a legtöbb dióféle, a pekándió is magas zsírtartalmú, ám javarészt egészséges zsiradékot tartalmaz, és fehérjetartalma akár a 10%-ot is elérheti. Emellett bőséges forrása az A-provitaminnak, többféle B-vitaminnak, káliumnak, kalciumnak, vasnak és foszfornak. Mindössze öt szem pekándióval a napi ajánlott cinkbevitel egyhatodát is fedezhetjük.
A pekándió remekül illik különféle süteményekbe, péksüteményekbe, kalácsokba és kenyerekbe, de önmagában fogyasztva, vagy az olaját salátákhoz, köretekhez öntetként használva is népszerű. Az amerikai konyha ikonikus desszertje, a pekándiós pite igazi nemzeti finomság, amely a pekándió édeskés ízvilágát emeli ki.
Ha egy igazán sokoldalú, tápláló és ízletes csemegét keresel, a Golden prémium feles diója garantáltan beilleszthető a mindennapokba. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Bár itthon is régóta termesztjük, a dió őshazája valójában Irán. A sokoldalú dió tele van értékes tápanyagokkal: egészséges zsírok, rostok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok gondoskodnak arról, hogy a dió rendszeres fogyasztása igazán értékes része legyen az étrendnek. Kiemelkedő antioxidánsforrás, magas E-vitamin-, melatonin- és polifenoltartalma segít megvédeni sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. Emellett az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően a dió jótékony hatással lehet az agyműködésre, míg a polifenolok, az ALA omega-3, a magnézium és az arginin tökéletesen kiegészítik az egészségtudatos életmódot. Alacsony szénhidráttartalma a cukorbetegeknek, míg magas fehérje- és egészséges zsír-tartalma a sportolóknak is kedvez.
A diót előszeretettel használják mind a mediterrán, mind a hazai konyhában. Dobjuk fel vele a salátákat vagy a turmixokat, fogyasszuk önmagában, esetleg aszalt almával és aszalt szilvával keverve, ha egészséges, ízletes nassolnivalóra vágyunk. Karácsonykor egyszerűen nélkülözhetetlen a sütemények és édességek készítésénél, de egész évben remekül kihasználhatjuk sokoldalúságát!
Ha egy igazán sokoldalú, tápláló és ízletes csemegét keresel, a Golden prémium feles diója garantáltan beilleszthető a mindennapokba. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
Bár itthon is régóta termesztjük, a dió őshazája valójában Irán. A sokoldalú dió tele van értékes tápanyagokkal: egészséges zsírok, rostok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok gondoskodnak arról, hogy a dió rendszeres fogyasztása igazán értékes része legyen az étrendnek. Kiemelkedő antioxidánsforrás, magas E-vitamin-, melatonin- és polifenoltartalma segít megvédeni sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. Emellett az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően a dió jótékony hatással lehet az agyműködésre, míg a polifenolok, az ALA omega-3, a magnézium és az arginin tökéletesen kiegészítik az egészségtudatos életmódot. Alacsony szénhidráttartalma a cukorbetegeknek, míg magas fehérje- és egészséges zsír-tartalma a sportolóknak is kedvez.
A diót előszeretettel használják mind a mediterrán, mind a hazai konyhában. Dobjuk fel vele a salátákat vagy a turmixokat, fogyasszuk önmagában, esetleg aszalt almával és aszalt szilvával keverve, ha egészséges, ízletes nassolnivalóra vágyunk. Karácsonykor egyszerűen nélkülözhetetlen a sütemények és édességek készítésénél, de egész évben remekül kihasználhatjuk sokoldalúságát!
A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.
A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát.