Ingyenes szállítás a december 31-ig leadott rendelésekre!
Ha valami igazán egzotikusra és táplálóra vágysz, a Golden para dió (más néven brazil dió) a tökéletes választás: a krémes, lágy ízvilága és számos jótékony hatása rabul ejt majd egészen biztosan. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg
A brazil dió fogyasztásával gazdag forrását kapjuk az egészséges zsíroknak és ásványi anyagoknak. Bár rendkívül előnyös, a napi ajánlott mennyiség mindössze 2-3 szem, hiszen már ezzel is elegendő vitamint és ásványi anyagot biztosíthatsz a szervezeted számára. Különleges, finom, krémes dióféle, ami azonnal belopja magát az egészségtudatos étrendet követők szívébe.
Fogyaszthatod önmagában, vékonyra szeletelve salátákhoz, rizses ételekhez adva, vagy akár sütéshez-főzéshez felhasználva. Ha igazán változatos ízharmóniára vágysz, keverd más diófélékkel vagy aszalt gyümölcsökkel, így egyszerre kényezteted az ízlelőbimbóidat és a testedet.
A para dió az Amazonas esőerdőiben nő, egy Juvie ztepilának nevezett, rendkívül magas fán. A gyümölcseik kókuszdióra emlékeztetnek, és egy-egy ilyen „tok” 10–20 diót rejt a vastag héj alatt. A fák ősszel virágoznak, és nagyjából egy év három hónap kell ahhoz, hogy a termés teljesen beérjen.
- Különleges vitaminforrás
- Krémes, lágy ízű, fehér dióbél
- Egészséges zsírokkal és ásványi anyagokkal lát el
A blansírozott, azaz héj nélküli Golden blans mandula egy speciális eljárás eredményeként nyeri el jellegzetes, hófehér színét és selymes textúráját. A folyamat során a mandulát rövid időre forró vízbe mártják, majd eltávolítják a vékony héját. Ennek köszönhetően a blans mandula nemcsak különleges megjelenésű, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg.
A héj eltávolítása után a mandula belső, fehér része válik láthatóvá, így a blansírozott mandula egyenletes, világos színű. Selymesebb, puhább textúrát nyer, ezért sok receptnél kifejezetten előnyös lehet, például krémes állag vagy egységes szín elérésekor.
Hasonlóan a többi mandulaváltozathoz, a blansírozott mandula is magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ezek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. A blansírozott mandula is körülbelül 20%-ban fehérjéből áll, így növényi fehérjeforrásként kiemelt szerepet tölthet be vegetáriánus vagy vegán étrendekben.
Jelentős mennyiségű E-vitamint, magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz, ezzel támogatva az immunrendszert, az idegrendszert és a csontok egészségét. Bár a héj eltávolításával a rosttartalom egy része csökken, a blansírozott mandula még így is tartalmaz élelmi rostokat, amelyek segítik az emésztést és elősegítik a hosszabb teltségérzet kialakulását.
A héj eltávolítása enyhébb, édeskésebb ízélményt biztosít, ami sokféle ételben jól érvényesül. Kiválóan harmonizál édes és sós fogásokkal egyaránt. A blansírozásnak köszönhetően már nem szükséges a mandula héjának kézi eltávolítása, így időt takaríthatunk meg a konyhában. Egyszerűen darálható, aprítható vagy akár egészben is felhasználható, attól függően, mire van szükségünk.
A selymes, hófehér mandulák ideálisak sütemények, torták, bonbonok vagy különféle krémek díszítésére. Marcipán, nugát vagy más mandulaalapú krémek készítésekor a blansírozott szemek könnyen felhasználhatók, és egységes színt biztosítanak. A blansírozott mandula finomra darálva kiválóan alkalmas levesek, mártások vagy főzelékek sűrítésére, selymesebb állagot kölcsönözve az ételnek. Megmarad a mandulás aroma, ám a héj textúrája nem zavarja a krémességet.
Egészben vagy aprítva ropogós kiegészítést nyújt salátákhoz, zöldséges ételekhez vagy rizottókhoz. Tökéletes húspótlóként is megállja a helyét, például zöldségek töltelékeként. Natúr formában vagy enyhén pirítva önmagában is kitűnő snack. Gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel, más magvakkal vagy csokoládéval keverve ízletes ropogtatnivaló készíthető.
A blansírozott, azaz héj nélküli Golden blans mandula egy speciális eljárás eredményeként nyeri el jellegzetes, hófehér színét és selymes textúráját. A folyamat során a mandulát rövid időre forró vízbe mártják, majd eltávolítják a vékony héját. Ennek köszönhetően a blans mandula nemcsak különleges megjelenésű, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg.
A héj eltávolítása után a mandula belső, fehér része válik láthatóvá, így a blansírozott mandula egyenletes, világos színű. Selymesebb, puhább textúrát nyer, ezért sok receptnél kifejezetten előnyös lehet, például krémes állag vagy egységes szín elérésekor.
Hasonlóan a többi mandulaváltozathoz, a blansírozott mandula is magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ezek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. A blansírozott mandula is körülbelül 20%-ban fehérjéből áll, így növényi fehérjeforrásként kiemelt szerepet tölthet be vegetáriánus vagy vegán étrendekben.
Jelentős mennyiségű E-vitamint, magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz, ezzel támogatva az immunrendszert, az idegrendszert és a csontok egészségét. Bár a héj eltávolításával a rosttartalom egy része csökken, a blansírozott mandula még így is tartalmaz élelmi rostokat, amelyek segítik az emésztést és elősegítik a hosszabb teltségérzet kialakulását.
A héj eltávolítása enyhébb, édeskésebb ízélményt biztosít, ami sokféle ételben jól érvényesül. Kiválóan harmonizál édes és sós fogásokkal egyaránt. A blansírozásnak köszönhetően már nem szükséges a mandula héjának kézi eltávolítása, így időt takaríthatunk meg a konyhában. Egyszerűen darálható, aprítható vagy akár egészben is felhasználható, attól függően, mire van szükségünk.
A selymes, hófehér mandulák ideálisak sütemények, torták, bonbonok vagy különféle krémek díszítésére. Marcipán, nugát vagy más mandulaalapú krémek készítésekor a blansírozott szemek könnyen felhasználhatók, és egységes színt biztosítanak. A blansírozott mandula finomra darálva kiválóan alkalmas levesek, mártások vagy főzelékek sűrítésére, selymesebb állagot kölcsönözve az ételnek. Megmarad a mandulás aroma, ám a héj textúrája nem zavarja a krémességet.
Egészben vagy aprítva ropogós kiegészítést nyújt salátákhoz, zöldséges ételekhez vagy rizottókhoz. Tökéletes húspótlóként is megállja a helyét, például zöldségek töltelékeként. Natúr formában vagy enyhén pirítva önmagában is kitűnő snack. Gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel, más magvakkal vagy csokoládéval keverve ízletes ropogtatnivaló készíthető.
Bár a makadámdió hazánkban még kevéssé ismert, igazi ínyencfalatként emlegetik világszerte: lágy, vajas íze és kivételes tápanyag-összetétele kiemeli a diófélék sorából. Ha valaki egyszer megkóstolja, nehéz elképzelni, hogy a konyha vagy az egészséges snackek kínálata többé meglegyen nélküle. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Enyhén édeskés, krémes íz, amely ideális rágcsálnivalóként önmagában, de süteményekbe, desszertekbe vagy akár salátákba is remekül illik. A héja rendkívül kemény, ami a feldolgozást bonyolultabbá teszi, így többek között ez is magyarázza magasabb árát.
A makadámiadió a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik, ráadásul rendkívül magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma. Ezek az ún. „jó zsírok” hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Érdemes azonban mértéket tartani: már 10 szem makadámiadió körülbelül 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz.
Mangán és tiamin (B1-vitamin): mindkettő nélkülözhetetlen az egészséges anyagcseréhez és az energiaszint fenntartásához. E-vitamin és szelén is megtalálható benne, amelyek a sejtek védelmét szolgálják az oxidatív stresszel szemben. A fehérjék építőkövei segítik az izomnövekedést, -regenerációt és támogatják az immunrendszert. Már néhány szem elfogyasztása is gyorsan laktató.
Ideális nassolnivaló diétás vagy tudatos étrend részeként is, feltéve, hogy figyelembe vesszük magas kalória- és zsírtartalmát.
Legtöbben egyszerűen magában szeretik ropogtatni, hogy kiélvezzék a makadámiadió jellegzetes, vajas aromáját. Továbbá a durvára darabolt diószemek kiválóan illenek kekszekbe, aprósüteményekbe vagy muffinokba, illetve sós fogásokba, például salátákhoz, ázsiai rizses ételekhez. Pürésített formában különleges „vajat” vagy mártást is készíthetünk belőle, amely gazdagabb ízt és selymes textúrát ad akár egy egyszerű szósznak is.
Az optimális frissesség és íz megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen érdemes tartani, légmentesen zárt dobozban vagy zacskóban. A diófélék könnyen avasodnak, így felbontás után érdemes minél hamarabb elfogyasztani vagy hűtőben tárolni.
Bár a makadámdió hazánkban még kevéssé ismert, igazi ínyencfalatként emlegetik világszerte: lágy, vajas íze és kivételes tápanyag-összetétele kiemeli a diófélék sorából. Ha valaki egyszer megkóstolja, nehéz elképzelni, hogy a konyha vagy az egészséges snackek kínálata többé meglegyen nélküle.
Enyhén édeskés, krémes íz, amely ideális rágcsálnivalóként önmagában, de süteményekbe, desszertekbe vagy akár salátákba is remekül illik. A héja rendkívül kemény, ami a feldolgozást bonyolultabbá teszi, így többek között ez is magyarázza magasabb árát.
A makadámiadió a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik, ráadásul rendkívül magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma. Ezek az ún. „jó zsírok” hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Érdemes azonban mértéket tartani: már 10 szem makadámiadió körülbelül 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz.
Mangán és tiamin (B1-vitamin): mindkettő nélkülözhetetlen az egészséges anyagcseréhez és az energiaszint fenntartásához. E-vitamin és szelén is megtalálható benne, amelyek a sejtek védelmét szolgálják az oxidatív stresszel szemben. A fehérjék építőkövei segítik az izomnövekedést, -regenerációt és támogatják az immunrendszert. Már néhány szem elfogyasztása is gyorsan laktató.
Ideális nassolnivaló diétás vagy tudatos étrend részeként is, feltéve, hogy figyelembe vesszük magas kalória- és zsírtartalmát.
Legtöbben egyszerűen magában szeretik ropogtatni, hogy kiélvezzék a makadámiadió jellegzetes, vajas aromáját. Továbbá a durvára darabolt diószemek kiválóan illenek kekszekbe, aprósüteményekbe vagy muffinokba, illetve sós fogásokba, például salátákhoz, ázsiai rizses ételekhez. Pürésített formában különleges „vajat” vagy mártást is készíthetünk belőle, amely gazdagabb ízt és selymes textúrát ad akár egy egyszerű szósznak is.
Az optimális frissesség és íz megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen érdemes tartani, légmentesen zárt dobozban vagy zacskóban. A diófélék könnyen avasodnak, így felbontás után érdemes minél hamarabb elfogyasztani vagy hűtőben tárolni.
A Kaliforniából származó Golden mandula MPX világviszonylatban az egyik legkiválóbb és legnépszerűbb mandulafajta. Jellegzetes, "királyi" megjelenését és különleges tulajdonságait világszerte nagy becsben tartják, legyen szó gasztronómiai felhasználásról vagy egészségtudatos táplálkozásról. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Különleges ropogósságuk, édes, „mandulás” ízük miatt kiválóak önmagukban nassolnivalóként is, és nem tartalmaznak semmiféle kesernyés utóízt. Vékony héjuknak köszönhetően könnyen hámozhatók, így további feldolgozás vagy konyhai felhasználás során gyorsan és egyszerűen kezelhetők. A mandula zsírtartalma több mint 50%, amelynek nagy része (kb. 34%) egyszeresen telítetlen zsírsav, míg 11%-a többszörösen telítetlen zsírsav. Ezeknek a zsírsavaknak a megfelelő mennyiségű bevitele hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.
A növényi eredetű élelmiszerek közül az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bír, körülbelül 20%-ban tartalmaz fehérjét. Emiatt a vegetáriánus és vegán étrendek értékes összetevője lehet. Jelentős mennyiségű E-vitamint tartalmaz, amely antioxidáns hatásáról ismert, de magnéziumban, káliumban és kalciumban is gazdag. Ezek együttesen segíthetik a csontok és az izmok egészségét, valamint az energiaszint fenntartását. Magas élelmirost-tartalmának köszönhetően támogathatja az emésztési folyamatokat és a hosszabb teltségérzet kialakulását.
Bármilyen további feldolgozásra kiválóan alkalmas: pirítható, darálható, szeletelhető vagy akár egészben is felhasználható. Édes és sós ételekben egyaránt megállja a helyét, különleges aromája minden fogást feldob.
Használhatjuk egészben, szeletelve vagy őrölve sütemények, torták, kekszek és nyers desszertek készítésekor. A cukrászatban nélkülözhetetlen alapanyaggá vált például marcipán, nugát vagy csokoládépraliné előállításához.
Kiváló feltét müzlikeverékekhez, granolákhoz, zabkásához, és ropogós textúrát kölcsönöz. Turmixokban gazdagabbá és laktatóbbá teszi az italt, emellett kellemes, enyhén édeskés ízvilágot ad. Az őrölt mandula nagyszerűen helyettesítheti a lisztet különféle levesekben és főzelékekben, így krémesebb állagot kölcsönöz az ételeknek. Mártásokhoz adva természetes sűrítőanyagként funkcionál, miközben egészséges zsírokkal és fehérjével is kiegészíti a fogást.
Önmagában, más olajos magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel keverve is kiváló csemege, amely akár útközben vagy munka közben is fogyasztható. Érdemes otthon mindig kéznél tartani egy kisebb adaggal, mivel a szénhidrátok mellett értékes tápanyagokat is biztosít.
Várható kiszállítás: 2-3 nap
A Kaliforniából származó Golden mandula MPX világviszonylatban az egyik legkiválóbb és legnépszerűbb mandulafajta. Jellegzetes, "királyi" megjelenését és különleges tulajdonságait világszerte nagy becsben tartják, legyen szó gasztronómiai felhasználásról vagy egészségtudatos táplálkozásról. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Különleges ropogósságuk, édes, „mandulás” ízük miatt kiválóak önmagukban nassolnivalóként is, és nem tartalmaznak semmiféle kesernyés utóízt. Vékony héjuknak köszönhetően könnyen hámozhatók, így további feldolgozás vagy konyhai felhasználás során gyorsan és egyszerűen kezelhetők. A mandula zsírtartalma több mint 50%, amelynek nagy része (kb. 34%) egyszeresen telítetlen zsírsav, míg 11%-a többszörösen telítetlen zsírsav. Ezeknek a zsírsavaknak a megfelelő mennyiségű bevitele hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.
A növényi eredetű élelmiszerek közül az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bír, körülbelül 20%-ban tartalmaz fehérjét. Emiatt a vegetáriánus és vegán étrendek értékes összetevője lehet. Jelentős mennyiségű E-vitamint tartalmaz, amely antioxidáns hatásáról ismert, de magnéziumban, káliumban és kalciumban is gazdag. Ezek együttesen segíthetik a csontok és az izmok egészségét, valamint az energiaszint fenntartását. Magas élelmirost-tartalmának köszönhetően támogathatja az emésztési folyamatokat és a hosszabb teltségérzet kialakulását.
Bármilyen további feldolgozásra kiválóan alkalmas: pirítható, darálható, szeletelhető vagy akár egészben is felhasználható. Édes és sós ételekben egyaránt megállja a helyét, különleges aromája minden fogást feldob.
Használhatjuk egészben, szeletelve vagy őrölve sütemények, torták, kekszek és nyers desszertek készítésekor. A cukrászatban nélkülözhetetlen alapanyaggá vált például marcipán, nugát vagy csokoládépraliné előállításához.
Kiváló feltét müzlikeverékekhez, granolákhoz, zabkásához, és ropogós textúrát kölcsönöz. Turmixokban gazdagabbá és laktatóbbá teszi az italt, emellett kellemes, enyhén édeskés ízvilágot ad. Az őrölt mandula nagyszerűen helyettesítheti a lisztet különféle levesekben és főzelékekben, így krémesebb állagot kölcsönöz az ételeknek. Mártásokhoz adva természetes sűrítőanyagként funkcionál, miközben egészséges zsírokkal és fehérjével is kiegészíti a fogást.
Önmagában, más olajos magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel keverve is kiváló csemege, amely akár útközben vagy munka közben is fogyasztható. Érdemes otthon mindig kéznél tartani egy kisebb adaggal, mivel a szénhidrátok mellett értékes tápanyagokat is biztosít.
Várható kiszállítás: 2-3 nap
A Golden prémium natúr kesudió igazi “jolly joker” a diófélék világában: kellemesen édeskés ízzel, puha, mégis roppanós textúrával és számos jótékony hatással kápráztatja el a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelőit. Különösen népszerű a WW320-as minőségi besorolás, amely a legkedveltebb és legelterjedtebb kategória a kesudiók között. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.
A Golden prémium natúr kesudió igazi “jolly joker” a diófélék világában: kellemesen édeskés ízzel, puha, mégis roppanós textúrával és számos jótékony hatással kápráztatja el a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelőit. Különösen népszerű a WW320-as minőségi besorolás, amely a legkedveltebb és legelterjedtebb kategória a kesudiók között. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát.