Az eritrit (vagy eritritol) egy természetes eredetű cukoralkohol, amelyet gyakran használnak édesítőszerként alacsony kalóriatartalma és alacsony glikémiás indexe miatt.
Előnyös tulajdonságai
Az eritrit energiatartalma gyakorlatilag nulla, mivel a szervezet nem metabolizálja, így nem járul hozzá a kalóriabevitelhez.
A glikémiás indexe 0, ami azt jelenti, hogy nem emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek számára is megfelelő választás lehet.
Nem okoz fogszuvasodást, mivel a szájban található baktériumok nem tudják lebontani.
Más cukoralkoholokhoz képest az eritrit jobban tolerálható, mivel nagy része a vékonybélben szívódik fel, és változatlan formában ürül ki a szervezetből.
Felhasználási javaslatok
Az eritrit édesítőereje a kristálycukorénak körülbelül 60–80%-a, így érdemes ennek megfelelően adagolni.
Kávé, tea vagy limonádé édesítésére is alkalmas.
Alkalmas alacsony szénhidráttartalmú, ketogén vagy cukormentes diétákhoz.
Az eritrit egy alacsony kalóriatartalmú, természetes eredetű édesítőszer, amely számos előnnyel rendelkezik, különösen azok számára, akik csökkenteni szeretnék a cukorbevitelüket. Mértékletes fogyasztása általában biztonságos, de nagy mennyiségben emésztési panaszokat okozhat. Mint minden élelmiszer esetében, érdemes figyelni a szervezet egyéni reakcióira és konzultálni szakemberrel, ha bármilyen egészségügyi kérdés merül fel.
Várható kiszállítás:
2-3 nap
Gyors nézet
Golden Kókuszvirágcukor 1 kg
3 590.- Ft
Egységár: 3 590.- Ft / kg
A kókuszvirágcukor a kókuszpálma virágának nektárjából készülő természetes édesítőszer, amely enyhén karamellás ízével és alacsonyabb glikémiás indexével (GI) kiváló alternatívája lehet a hagyományos kristálycukornak.
Előnyös tulajdonságai
A kókuszvirágcukor GI értéke 35–54 között mozog, míg a kristálycukoré 65–70. Ez lassabb vércukorszint-emelkedést eredményezhet.
Tartalmaz káliumot, magnéziumot, cinket, vasat, valamint B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamint.
A kókuszpálma virágának nektárját gyűjtik össze, majd alacsony hőmérsékleten besűrítik és kristályosítják, így megőrizve a tápanyagokat.
Felhasználási javaslatok
Használható sütemények, kekszek, muffinok, palacsinták és más desszertek édesítésére.
Kávéba, teába vagy turmixokba keverve természetes édesítőként szolgál.
Enyhén karamelles íze miatt kiválóan alkalmas karamellizált ételek készítésére.
Fontos megjegyzések
Bár természetes édesítőszer, kalóriatartalma közel azonos a kristálycukoréval, ezért mértékletes fogyasztása ajánlott.
Alacsonyabb glikémiás indexe ellenére is tartalmaz szénhidrátokat, így cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek érdemes konzultálniuk dietetikussal a fogyasztása előtt.
Várható kiszállítás:
2-3 nap
Gyors nézet
Golden Muscovado cukor 500 g
1 690.- Ft
Egységár: 3 380.- Ft / kg
A muscovado cukor egy finomítatlan nádcukor, amelyet a cukornád levének első kristályosításával állítanak elő. Magas melasztartalma (10–15%) miatt sötétbarna színű, nedves állagú és jellegzetes karamellás, enyhén füstös ízű. A melasz megőrzése révén a muscovado cukor gazdagabb ásványi anyagokban és vitaminokban, mint a finomított cukrok.
Előnyös tulajdonságai
A melasz megőrzése révén a muscovado cukor tartalmazhat káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges táplálkozáshoz.
Karamellás, enyhén füstös íze különlegessé teszi süteményekben, desszertekben és italokban.
Minimálisan feldolgozott, így megőrzi a cukornád természetes tulajdonságait.
Felhasználási javaslatok
Kiválóan alkalmas mézeskalácsokhoz, gyümölcskenyerekhez és csokoládés süteményekhez.
Kávé, tea vagy forró csokoládé édesítésére, különleges ízvilágot kölcsönözve.
Gazdagabbá teszi a barbecue szószokat, chutney-kat és húsos pácokat.