Ingyenes szállítás a december 31-ig leadott rendelésekre!
A Kaliforniából származó Golden mandula MPX világviszonylatban az egyik legkiválóbb és legnépszerűbb mandulafajta. Jellegzetes, "királyi" megjelenését és különleges tulajdonságait világszerte nagy becsben tartják, legyen szó gasztronómiai felhasználásról vagy egészségtudatos táplálkozásról. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Különleges ropogósságuk, édes, „mandulás” ízük miatt kiválóak önmagukban nassolnivalóként is, és nem tartalmaznak semmiféle kesernyés utóízt. Vékony héjuknak köszönhetően könnyen hámozhatók, így további feldolgozás vagy konyhai felhasználás során gyorsan és egyszerűen kezelhetők. A mandula zsírtartalma több mint 50%, amelynek nagy része (kb. 34%) egyszeresen telítetlen zsírsav, míg 11%-a többszörösen telítetlen zsírsav. Ezeknek a zsírsavaknak a megfelelő mennyiségű bevitele hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.
A növényi eredetű élelmiszerek közül az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bír, körülbelül 20%-ban tartalmaz fehérjét. Emiatt a vegetáriánus és vegán étrendek értékes összetevője lehet. Jelentős mennyiségű E-vitamint tartalmaz, amely antioxidáns hatásáról ismert, de magnéziumban, káliumban és kalciumban is gazdag. Ezek együttesen segíthetik a csontok és az izmok egészségét, valamint az energiaszint fenntartását. Magas élelmirost-tartalmának köszönhetően támogathatja az emésztési folyamatokat és a hosszabb teltségérzet kialakulását.
Bármilyen további feldolgozásra kiválóan alkalmas: pirítható, darálható, szeletelhető vagy akár egészben is felhasználható. Édes és sós ételekben egyaránt megállja a helyét, különleges aromája minden fogást feldob.
Használhatjuk egészben, szeletelve vagy őrölve sütemények, torták, kekszek és nyers desszertek készítésekor. A cukrászatban nélkülözhetetlen alapanyaggá vált például marcipán, nugát vagy csokoládépraliné előállításához.
Kiváló feltét müzlikeverékekhez, granolákhoz, zabkásához, és ropogós textúrát kölcsönöz. Turmixokban gazdagabbá és laktatóbbá teszi az italt, emellett kellemes, enyhén édeskés ízvilágot ad. Az őrölt mandula nagyszerűen helyettesítheti a lisztet különféle levesekben és főzelékekben, így krémesebb állagot kölcsönöz az ételeknek. Mártásokhoz adva természetes sűrítőanyagként funkcionál, miközben egészséges zsírokkal és fehérjével is kiegészíti a fogást.
Önmagában, más olajos magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel keverve is kiváló csemege, amely akár útközben vagy munka közben is fogyasztható. Érdemes otthon mindig kéznél tartani egy kisebb adaggal, mivel a szénhidrátok mellett értékes tápanyagokat is biztosít.
Várható kiszállítás: 2-3 nap
A Kaliforniából származó Golden mandula MPX világviszonylatban az egyik legkiválóbb és legnépszerűbb mandulafajta. Jellegzetes, "királyi" megjelenését és különleges tulajdonságait világszerte nagy becsben tartják, legyen szó gasztronómiai felhasználásról vagy egészségtudatos táplálkozásról. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, saját termékünket ábrázolja.
Különleges ropogósságuk, édes, „mandulás” ízük miatt kiválóak önmagukban nassolnivalóként is, és nem tartalmaznak semmiféle kesernyés utóízt. Vékony héjuknak köszönhetően könnyen hámozhatók, így további feldolgozás vagy konyhai felhasználás során gyorsan és egyszerűen kezelhetők. A mandula zsírtartalma több mint 50%, amelynek nagy része (kb. 34%) egyszeresen telítetlen zsírsav, míg 11%-a többszörösen telítetlen zsírsav. Ezeknek a zsírsavaknak a megfelelő mennyiségű bevitele hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.
A növényi eredetű élelmiszerek közül az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bír, körülbelül 20%-ban tartalmaz fehérjét. Emiatt a vegetáriánus és vegán étrendek értékes összetevője lehet. Jelentős mennyiségű E-vitamint tartalmaz, amely antioxidáns hatásáról ismert, de magnéziumban, káliumban és kalciumban is gazdag. Ezek együttesen segíthetik a csontok és az izmok egészségét, valamint az energiaszint fenntartását. Magas élelmirost-tartalmának köszönhetően támogathatja az emésztési folyamatokat és a hosszabb teltségérzet kialakulását.
Bármilyen további feldolgozásra kiválóan alkalmas: pirítható, darálható, szeletelhető vagy akár egészben is felhasználható. Édes és sós ételekben egyaránt megállja a helyét, különleges aromája minden fogást feldob.
Használhatjuk egészben, szeletelve vagy őrölve sütemények, torták, kekszek és nyers desszertek készítésekor. A cukrászatban nélkülözhetetlen alapanyaggá vált például marcipán, nugát vagy csokoládépraliné előállításához.
Kiváló feltét müzlikeverékekhez, granolákhoz, zabkásához, és ropogós textúrát kölcsönöz. Turmixokban gazdagabbá és laktatóbbá teszi az italt, emellett kellemes, enyhén édeskés ízvilágot ad. Az őrölt mandula nagyszerűen helyettesítheti a lisztet különféle levesekben és főzelékekben, így krémesebb állagot kölcsönöz az ételeknek. Mártásokhoz adva természetes sűrítőanyagként funkcionál, miközben egészséges zsírokkal és fehérjével is kiegészíti a fogást.
Önmagában, más olajos magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel keverve is kiváló csemege, amely akár útközben vagy munka közben is fogyasztható. Érdemes otthon mindig kéznél tartani egy kisebb adaggal, mivel a szénhidrátok mellett értékes tápanyagokat is biztosít.
Várható kiszállítás: 2-3 nap
A Golden prémium natúr kesudió igazi “jolly joker” a diófélék világában: kellemesen édeskés ízzel, puha, mégis roppanós textúrával és számos jótékony hatással kápráztatja el a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelőit. Különösen népszerű a WW320-as minőségi besorolás, amely a legkedveltebb és legelterjedtebb kategória a kesudiók között. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.
A Golden prémium natúr kesudió igazi “jolly joker” a diófélék világában: kellemesen édeskés ízzel, puha, mégis roppanós textúrával és számos jótékony hatással kápráztatja el a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelőit. Különösen népszerű a WW320-as minőségi besorolás, amely a legkedveltebb és legelterjedtebb kategória a kesudiók között. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.
Ha a diós ízek kedvelője vagy, de valami édesebb és selymesebb finomságra vágysz, a Golden pekándió egyszerűen kihagyhatatlan. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A pekándió megjelenésében hasonlít a dióra, de hosszúkásabb, puhább és édesebb ízű. Héja sima, színe a sárga, barna és narancs árnyalataitól függően változhat, míg belül igazán ínycsiklandó, zsenge magot találunk. Mint a legtöbb dióféle, a pekándió is magas zsírtartalmú, ám javarészt egészséges zsiradékot tartalmaz, és fehérjetartalma akár a 10%-ot is elérheti. Emellett bőséges forrása az A-provitaminnak, többféle B-vitaminnak, káliumnak, kalciumnak, vasnak és foszfornak. Mindössze öt szem pekándióval a napi ajánlott cinkbevitel egyhatodát is fedezhetjük.
A pekándió remekül illik különféle süteményekbe, péksüteményekbe, kalácsokba és kenyerekbe, de önmagában fogyasztva, vagy az olaját salátákhoz, köretekhez öntetként használva is népszerű. Az amerikai konyha ikonikus desszertje, a pekándiós pite igazi nemzeti finomság, amely a pekándió édeskés ízvilágát emeli ki.
Ha a diós ízek kedvelője vagy, de valami édesebb és selymesebb finomságra vágysz, a Golden pekándió egyszerűen kihagyhatatlan. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A pekándió megjelenésében hasonlít a dióra, de hosszúkásabb, puhább és édesebb ízű. Héja sima, színe a sárga, barna és narancs árnyalataitól függően változhat, míg belül igazán ínycsiklandó, zsenge magot találunk. Mint a legtöbb dióféle, a pekándió is magas zsírtartalmú, ám javarészt egészséges zsiradékot tartalmaz, és fehérjetartalma akár a 10%-ot is elérheti. Emellett bőséges forrása az A-provitaminnak, többféle B-vitaminnak, káliumnak, kalciumnak, vasnak és foszfornak. Mindössze öt szem pekándióval a napi ajánlott cinkbevitel egyhatodát is fedezhetjük.
A pekándió remekül illik különféle süteményekbe, péksüteményekbe, kalácsokba és kenyerekbe, de önmagában fogyasztva, vagy az olaját salátákhoz, köretekhez öntetként használva is népszerű. Az amerikai konyha ikonikus desszertje, a pekándiós pite igazi nemzeti finomság, amely a pekándió édeskés ízvilágát emeli ki.
A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.
A Golden törökmogyoró a mogyorók világának izgalmas, nagyra növő tagja, amely nemcsak díszes, oszlopos alakjával hódítja meg a kerteket, hanem ízletes és tápanyagokban gazdag termésével is. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a ropogós csemegéket és szívesen fedez fel új, egészséges alapanyagokat a konyhában. Kétféle kiszerelésben kapható: 0,5 kg és 1 kg. A kép nem illusztráció, a saját termékünk található rajta.
A törökmogyoró (Corylus colurna), ahogy neve is sugallja, a mogyorófélék (Corylaceae) családjába tartozó fa, amely elsősorban Délkelet-Európa és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Sokan egyszerűen „törökmogyoróként” emlegetik az általános „mogyoró” (hazelnut) kifejezés helyett is, bár a hétköznapi fogyasztásban leggyakrabban a közönséges mogyoró (Corylus avellana) termésével találkozhatunk. A törökmogyoró a hazai kiskertekben és parkokban is megtalálható, díszfaként is ültetik, de gazdasági jelentőséggel is bír, hiszen ízletes és tápanyagban gazdag termést hoz.
A törökmogyoró (és általánosságban a mogyorófélék) rendkívül tápláló élelmiszernek számítanak, amelyek számos értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak:
A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, hogy megőrizzük a mogyoró frissességét és elkerüljük az avasodást. Bontatlanul, héjastul hosszabb ideig eltartható. A pörkölt és megtisztított törökmogyorót légmentesen zárt edényben érdemes tárolni, hogy megóvjuk a nedvességtől és a kellemetlen szagoktól.
A különböző népek kultúrájában a mogyorófa és termése gyakran a termékenység, bőség vagy éppen a hosszú élet jelképe.
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát.