A maca por a perui Andokban őshonos Lepidium meyenii növény gyökeréből készülő, természetesen gluténmentes és vegán szuperélelmiszer. Gazdag tápanyagokban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik.
Főbb előnyei
Segíthet a stressz kezelésében és a hormonális egyensúly támogatásában.
Hozzájárulhat a fizikai és szellemi teljesítmény növeléséhez.
Magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, különösen C-vitaminban, kalciumban és vasban.
Magas rosttartalma elősegítheti az emésztőrendszer egészségét.
Felhasználási javaslatok
Napi adagolás: Ajánlott napi mennyiség 3–5 g (kb. 1 teáskanál).
Fogyasztási módok
Turmixokhoz, smoothie-khoz adva.
Zabkásába, joghurtba keverve.
Sütéshez, például muffinok vagy palacsinták készítéséhez.
Meleg italokhoz, például teához vagy kakaóhoz adva.
A karobpor a szentjánoskenyérfa (Ceratonia siliqua) terméséből készülő, természetesen édes, kakaóhoz hasonló ízű por. Koffeinmentes, gluténmentes, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, így kiváló alternatíva lehet a kakaópor helyett.
Főbb előnyei
Nem tartalmaz koffeint vagy teobromint, így érzékenyek és gyermekek számára is ideális.
Természetesen gluténmentes, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Támogatja az emésztést és elősegíti a jóllakottság érzését magas rosttartalma miatt.
Kiemelkedő kalcium-, kálium- és magnéziumforrás.
Zsírtartalma elhanyagolható, így diétás étrendbe is beilleszthető.
Édes íze miatt kevesebb hozzáadott cukorra van szükség a receptekben.
A Polli Fokhagymás-Olajos-Csilis Alap (Il BATTUTO AGLIO OLIO E PEPERONCINO Polli) az olasz konyha iránti tapasztalat és szenvedély hagyományából született. Az illatos, gondosan aprított csípős paprika fokhagymával és olajjal párosul, hogy egy egyszerű, mégis intenzív ízélményt nyújtson!