A lencse egy sokoldalú és tápanyagdús hüvelyes, amely az egészséges táplálkozás fontos alapanyaga lehet. Számos kultúrában régóta kedvelt alapélelmiszer, és változatos színekben és formákban elérhető. A képen a saját termékünk található.
A lencse egy egynyári, bokros növény, amely a hüvelyesek családjába tartozik, és főként a mediterrán valamint közép-ázsiai régiókban termesztik. Számos színváltozatban ismert, beleértve a vörös, fekete, barna, zöld és sárga lencsét. A vörös lencse különösen gazdag folsavban, vasban, foszforban, cinkben, B6-vitaminban és rostban. Az összes lencse közül ez a legkönnyebben emészthető, miközben megőrzi magas fehérjetartalmát, így kisgyermekeknek és szoptató anyáknak is ideális. A benne lévő rostok támogatják az egészséges bélműködést, segítve a székrekedés megelőzését. A lencsék közül a vörös lencse tartalmazza a legtöbb vasat, ami támogatja a vérkeringést és jótékony hatással van a szív- és érrendszerre.
A vörös lencse egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mivel főzés előtt nem szükséges beáztatni, elegendő átöblíteni. Rövid főzési idővel, mindössze 15-20 perc alatt megpuhul, bár érdemes óvatosnak lenni, mert főzés után könnyen szétesik, és megváltozhat a színe. Leggyakrabban levesekben, sós előételekben, vagy püréként használják, és remekül passzol gabonafélékhez, mint a rizs vagy a quinoa. Az indiai dhal egyik alapanyaga is, de számos más ízletes ételhez is felhasználható. Magas fehérje-, ásványi anyag- és vitamintartalma miatt minden étel értékesebbé válik, amelyhez hozzáadjuk.
Várható kiszállítás: 2-3 nap